Zoeken in Verrijkingsstof

Les in de spotlight

Partners

Cold case: evolutie van olifantachtigen

Biologie, lesmodule, voortgezet onderwijs
Studiehuisopdracht over onderzoek aan fossielen uit het Vroeg-Pleistoceen

Cold case: fossielen uit de klei

Aardrijkskunde; Biologie, lesmodule, voortgezet onderwijs
Studiehuisopdracht over onderzoek aan fossielen uit het Vroeg-Pleistoceen. Aan de hand van fossielen wordt een landschaps- en klimaatreconstructie gemaakt.

De snelheid van geluid

Natuurkunde, lesmodule, voortgezet onderwijs
In deze les ben je de assistent van professor Moll. Samen met hem ga je heel precies de snelheid van het geluid bepalen, maar dan wel met middelen uit 1823. Je zoekt uit waar je deze proef gaat doen. Over welke afstand en welke wetenschappelijke instrumenten je kunt gebruiken. En waar je hulp van anderen nodig hebt. Voor een experiment moet je vaak vindingrijk zijn.

Er is meer geluid dan je hoort

Natuurkunde, lesmodule, voortgezet onderwijs
Les over geluid voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs

Evolutie op sterk water

Biologie, lesmodule, voortgezet onderwijs
Studiehuisopdracht over onderzoek naar soortvorming

Exoten in Nederland

Biologie, lesmodule, voortgezet onderwijs
Les over vreemde soorten die door de mens ons land in zijn gekomen. Welke zijn het en wat doen ze hier? Ontdek het via vragen, filmpjes, websites en onderzoek. Module voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Gevangen door Japan (vo)

Geschiedenis, lesmodule, voortgezet onderwijs
Op 15 augustus 1945 gaf het Japanse leger zich over en was de Tweede Wereldoorlog definitief ten einde. In Nederlands-Indië, het tegenwoordige Indonesië, gingen de poorten open van de kampen, waarin een groot deel van de Nederlandse bevolking geïnterneerd was geweest. Aan de hand van een aantal persoonlijke verhalen maak je kennis met de gevolgen die de Tweede Wereldoorlog had voor toenmalige Nederlandse kolonie.

Graven in je achtertuin

Aardrijkskunde; Biologie, lesmodule, voortgezet onderwijs
Diepgravend onderzoek naar de samenstelling van de bodem in je directe omgeving.

Nederland bezet

Geschiedenis, lesmodule, basisonderwijs; voortgezet onderwijs
Interactieve digitale les over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bestemd voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 en de basisvorming vo.

Nooit meer uitsterven

Biologie, lesmodule, voortgezet onderwijs
Sommige wetenschappers gaan erg ver in hun pogingen om het uitsterven van soorten tegen te gaan. Ze proberen uitgestorven of bedreigde soorten te klonen. Als dat lukt hoeft straks geen enkele soort meer uit te sterven. Maar waar zouden mammoeten moeten leven? Kunnen dinosauriërs worden gekloond of moeten we alleen maar soorten tot leven wekken die door toedoen van de mens zijn uitgestorven? Met deze en andere vragen gaan leerlingen in deze les aan de slag.

 [    1   |   2    >