Zoeken in Verrijkingsstof

Les in de spotlight

Partners

Aardrijkskunde

De aarde in beweging

Aardrijkskunde, lesmodule, basisonderwijs
Deze verrijkingsstof is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Wat zijn aardbevingen precies en hoe werken vulkanen? In deze verrijkingsstof gaan de leerlingen kijken naar de werking van aardbevingen en vulkanen, maar ook naar de effecten ervan op de mens en de wereld.

Hoge bergen, diepe dalen

Aardrijkskunde, lesmodule, basisonderwijs
Deze verrijkingsstof is voor de leerlingen van groep 7 en 8. Ga op reis naar de hoogste bergen en diepste dalen. Waarom is Nederland zo plat als een dubbeltje, terwijl de landen om ons heen wel hoge bergen hebben? Dat en meer kom je te weten in deze verrijkingsstof.

Over-leven op de Noordpool

Volkenkunde, lesmodule, basisonderwijs
Bij Groenland denk je al snel aan ijsberen, ijskoud en ijskap. Maar Groenland is veel meer. Wat, dat leer je in deze verrijkingsstof. Het gaat over de Inuit (Eskimo's) op Groenland en het laat zien hoe het klimaat en de afgelegen ligging hun leven bepalen, vroeger en nu.

Weer of geen weer?

Aardrijkskunde, lesmodule, basisonderwijs
In deze verrijkingsstof voor de leerlingen van groep 5, 6 en 7 leer je van alles over het weer. Je krijgt antwoorden op vragen zoals waarom we niet elke dag hetzelfde weer hebben en wat een wolk met het weer te maken heeft. Kortom, deze verrijkingsstof is geschikt voor elk weertype.

 [    1    ]