Zoeken in Verrijkingsstof

Les in de spotlight

Partners

Aardrijkskunde

Cold case: fossielen uit de klei

Aardrijkskunde; Biologie, lesmodule, voortgezet onderwijs
Studiehuisopdracht over onderzoek aan fossielen uit het Vroeg-Pleistoceen. Aan de hand van fossielen wordt een landschaps- en klimaatreconstructie gemaakt.

De aarde in beweging

Aardrijkskunde, lesmodule, basisonderwijs
Deze verrijkingsstof is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Wat zijn aardbevingen precies en hoe werken vulkanen? In deze verrijkingsstof gaan de leerlingen kijken naar de werking van aardbevingen en vulkanen, maar ook naar de effecten ervan op de mens en de wereld.

Graven in je achtertuin

Aardrijkskunde; Biologie, lesmodule, voortgezet onderwijs
Diepgravend onderzoek naar de samenstelling van de bodem in je directe omgeving.

Hoge bergen, diepe dalen

Aardrijkskunde, lesmodule, basisonderwijs
Deze verrijkingsstof is voor de leerlingen van groep 7 en 8. Ga op reis naar de hoogste bergen en diepste dalen. Waarom is Nederland zo plat als een dubbeltje, terwijl de landen om ons heen wel hoge bergen hebben? Dat en meer kom je te weten in deze verrijkingsstof.

Over-leven op de Noordpool

Volkenkunde, lesmodule, basisonderwijs
Bij Groenland denk je al snel aan ijsberen, ijskoud en ijskap. Maar Groenland is veel meer. Wat, dat leer je in deze verrijkingsstof. Het gaat over de Inuit (Eskimo's) op Groenland en het laat zien hoe het klimaat en de afgelegen ligging hun leven bepalen, vroeger en nu.

Weer of geen weer?

Aardrijkskunde, lesmodule, basisonderwijs
In deze verrijkingsstof voor de leerlingen van groep 5, 6 en 7 leer je van alles over het weer. Je krijgt antwoorden op vragen zoals waarom we niet elke dag hetzelfde weer hebben en wat een wolk met het weer te maken heeft. Kortom, deze verrijkingsstof is geschikt voor elk weertype.

Zwerfstenen

Aardrijkskunde, lesmodule, voortgezet onderwijs
In deze les ontdek je wat je allemaal te weten kunt komen door naar een verzameling stenen te kijken. Wat voor stenen zijn het? Van welk gebergte komen ze af? Hoe zijn die stenen hier in Nederland terecht gekomen? Welke reis hebben ze afgelegd en waardoor worden ze juist op die bepaalde plekken gevonden?

 [    1    ]